Кавуни, що продаються розрізані та запаковані у поліетилен, можуть представляти небезпеку для здоров'я покупця.

У літню спеку хвороботворні мікроорганізми швидше розмножуються, особливо якщо потрапляють у сприятливе середовище. Саме таким для них є фрукти, овочі та ягоди. Адже все перераховане містить і воду, і поживні речовини, пише NEWS.am Medicine.

Бактерії, що потрапили в фрукти через пошкодження на поверхні, можуть розмножуватися з неймовірною швидкістю. Коли вони потраплять у шлунок людини, то та ризикує отримати кишкову чи іншу інфекцію. Кавуни – не виняток.

Читайте також: YouTube підкорило цуценя, яке любить їсти кавуни

Якщо в магазині, де продають розрізаний кавун, ретельно стежать за гігієною, якщо кавун помили, перш ніж розрізати, якщо його розрізали чистим ножем, якщо його не чіпали брудними руками і упакували в чистий посуд, такий кавун їсти цілком безпечно.

Популярні новини зараз
Банки почнуть блокувати пенсійні картки: стареньких попередили про нові обмеження Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться Соціальні виплати платитимуть по-новому: як тепер можна отримувати допомогу "Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань
Показати ще

Проте слід урахувати, що термін зберігання розрізаного кавуна різко скорочується. Якщо цілу ягоду можна зберігати досить довго, то розрізана може пролежати в холодильнику день, максимум два.