Про благотворний вплив їстівних грибів на здоров'я людини розповіли експерти з правильного харчування. Вживати гриби радять регулярно - по кілька разів на тиждень, але невеликими порціями.

Боряться з запаленнями

"Гриби насичені антиоксидантним ерготионеїном, який запобігає запаленню", - говорить дієтолог Кері Глассман. Ця речовина не виробляється організмом, тому вживання грибів допомагає знизити ризик розвитку запалення суглобів та інших хронічних захворювань.

Підвищують імунітет

Гриби шиітаке підсилюють захисні функції організму. Цю властивість покращувати роботу імунної системи виявили в ході дослідження. В організмі добровольців, які протягом одного місяця щодня вживали по 110 грамів шиітаке, відбулася активізація гамма-дельта Т-клітин. Ці клітини вважаються першою лінією захисту від патогенних мікроорганізмів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам заборонили отримувати зарплату та пенсію одночасно: перевірте, чи це не торкнеться вас Терміново перевіряйте "Дію": ТЦК почали розсилати нові штрафи українцям Пенсіонери отримають нову грошову допомогу: кому, коли та скільки виплатять Без “Петровичів” і “Іванівн”: українські школи переходять на нові правила спілкування
Показати ще

Читайте також: 6 найкорисніших горіхів

Зміцнюють кістки

Гриби є продуктами з високим вмістом вітаміну D, необхідного для засвоєння кальцію. Також вони насичені селеном, здатним допомогти запобігти розвитку остеопорозу.

Заряджають енергією

У грибах міститься рибофлавін - вітамін В2, який допомагає організму виробляти енергію для тіла, ефективно перетворюючи їжу в паливо.

Сприяють втраті ваги

Гриби поживніші, ніж більшість овочів, тому вони надовго зберігають почуття ситості і задоволення. Дослідження показали, якщо ви будете протягом року замінювати хоча б один раз в тиждень порцію м'яса на порцію грибів, то кількість з'їдених калорій зменшиться більше ніж на 18000 одиниць, що становить приблизно 3 кг жиру.

Важливо враховувати, що гриби є досить важкою їжею і вживати їх у великій кількості, тим більше без гарніру, не варто - це може бути небезпечно, наприклад, для печінки.