Про благотворний вплив їстівних грибів на здоров'я людини розповіли експерти з правильного харчування. Вживати гриби радять регулярно - по кілька разів на тиждень, але невеликими порціями.

Боряться з запаленнями

"Гриби насичені антиоксидантним ерготионеїном, який запобігає запаленню", - говорить дієтолог Кері Глассман. Ця речовина не виробляється організмом, тому вживання грибів допомагає знизити ризик розвитку запалення суглобів та інших хронічних захворювань.

Підвищують імунітет

Гриби шиітаке підсилюють захисні функції організму. Цю властивість покращувати роботу імунної системи виявили в ході дослідження. В організмі добровольців, які протягом одного місяця щодня вживали по 110 грамів шиітаке, відбулася активізація гамма-дельта Т-клітин. Ці клітини вважаються першою лінією захисту від патогенних мікроорганізмів.

Популярні новини зараз

Мадонна показала Аллі Пугачовій, як потрібно робити пластику: "Ані Лорак не пощастило"

25 ін'єкцій - тільки початок: дівчина, напхана силіконом, має найбільші губи в світі

Українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох

Сумна Ксенія Мішина розповіла про свій стан після відносин з Олександром Еллертом: "Можна злетіти з котушок"

Показати ще

Читайте також: 6 найкорисніших горіхів

Зміцнюють кістки

Гриби є продуктами з високим вмістом вітаміну D, необхідного для засвоєння кальцію. Також вони насичені селеном, здатним допомогти запобігти розвитку остеопорозу.

Заряджають енергією

У грибах міститься рибофлавін - вітамін В2, який допомагає організму виробляти енергію для тіла, ефективно перетворюючи їжу в паливо.

Сприяють втраті ваги

Гриби поживніші, ніж більшість овочів, тому вони надовго зберігають почуття ситості і задоволення. Дослідження показали, якщо ви будете протягом року замінювати хоча б один раз в тиждень порцію м'яса на порцію грибів, то кількість з'їдених калорій зменшиться більше ніж на 18000 одиниць, що становить приблизно 3 кг жиру.

Важливо враховувати, що гриби є досить важкою їжею і вживати їх у великій кількості, тим більше без гарніру, не варто - це може бути небезпечно, наприклад, для печінки.