Гарячі напої підвищують ймовірність захворіти на рак травної системи, про це повідомляє "Уніан" з посиланням на "Медпортал".

Проведені вченими дослідження демонструють, що пити рідини, температура яких вище 65 градусів за Цельсієм, небезпечно, оскільки це може спровокувати виникнення злоякісних пухлин в стравоході.

Науковці з IARC проаналізували дані близько тисячі наукових робіт, для того щоб встановити зв'язок між температурою напоїв та ймовірністю захворіти на рак стравоходу, хоча спочатку розглядалася лише кава.

"Результати дозволяють припустити, що вживання дуже гарячих напоїв може бути однією з причин розвитку раку стравоходу, і основний вплив на це має температура, а не сам напій", - заявив Директор агенства IARC Крістофер Уайлд (Christopher Wild).

Наукові дослідження були проведені в Японії, Південній Америці, Туреччині та Ірані, тобто в тих країнах, де люди надають перевагу гарячим напоям.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Резюмуючи, вчені дійшли висновку, що чим гарячіший напій, тим вища ймовірність онкологічних захворювань кишково-шлункового тракту.