Американські дослідники вважають, що надмірне вживання картоплі може стати причиною розвитку гіпертонії. Якщо замінити хоча б 1 порцію картоплі на овочі ризик знижується. Такою інформацією поділився портал "Новини Ю".

Вчені спостерігали за більш ніж 187 тисячами осіб. Вони взяли участь у трьох дослідженнях, які проводилися в Штатах протягом 20 років. Дослідники дізналися про частоту споживання ними картоплі.

Експеримент показав, що у тих, хто вживав 4 і більше порцій картоплі в тиждень, ризик розвитку гіпертонії був вище, ніж у тих, хто їв менше однієї порції в місяць. Такий факт справедливий тільки для жінок.

А от підвищений кров'яний тиск у чоловіків і жінок викликає високий рівень вживання картоплі фрі.

Читайте також: 5 причин не відмовляти собі у ранковій каві

Нагадуємо, американські вчені експериментальним шляхом довели: щоденне вживання полуниці допомагає впоратися з початковою стадією раку шлунково-кишкового тракту.