На прилавках магазинів і на ринках уже активно продають першу весняну ягоду – полуницю. Вона не тільки смачна, а й дуже корисна для здоров'я.

Так, недавно американські вчені експериментальним шляхом довели: щоденне вживання полуниці допомагає впоратися з початковою стадією раку шлунково-кишкового тракту, повідомляє "Телеграф".

Фахівці наголошують на тому, що ці ягоди справляють позитивний вплив на імунітет і серцево-судинну систему, допомагають поліпшити загальний стан організму. Полуниця необхідна для жінок, оскільки цинк і фолієва кислота, що входять до неї, добре позначаються на репродуктивній функції жіночого організму і підвищують лібідо.

Читайте також: Виявлені несподівані фактори, що вбивають статевий потяг

Щоб полуниця краще смакувала, її радять поєднувати з бананом, агрусом, ревенем (в компотах), руколою, авокадо (салат зі шпинатом). Дієтологи рекомендують вживати полуницю з молочними продуктами: сметаною, йогуртом, сиром, вершками або молоком. У цих ягодах багато кислот, які підвищують кислотність в шлунково-кишковому тракті, що може стати причиною появи печії, загострення гастриту, виразки шлунка та ін. А ось в молочних продуктах є кальцій, який цю кислоту нейтралізує.

Популярні новини зараз

У листопаді вже випаде сніг і вдарить мороз, - Завальнюк

19-річна красуня вийшла заміж за 61-річного чоловіка: закохав у себе берцями

Щаслива Злата Огнєвіч несподівано відкрила секрети шоу "Холостячка": "З ким я тільки не була"

Відверта Тіна Кароль поділилася планами на переїзд з України: "Хочу пожити в…"

Показати ще

Полуниця чудово підходить для приготування різноманітних десертів: пирогів, тарту, чизкейків, тортів, желе. Її радять додавати у каші: вівсянку, рис, манку.