Кавун – надзвичайно смачна, надзвичайно соковита і улюблена з дитинства ягода. Кожен дорослий пам'ятає, якою насолодою було в дитинстві зануритись по самі вуха в смачну м'якоть кавуна. І яким здивуванням було дізнатись, що такий великий кавун – це ягода.

Але всі ми сьогодні дорослі, і нам добре відомо, що в наших широтах ця ягода дозріває в середині серпня. Однак, дозрівання кавунів іноді прискорюють вирощуванням в теплиці або під плівкою. І саме тут виникає небезпека. Адже при натуральному зростанні ця ягода може очиститись від нітратів і добрив до моменту дозрівання і не нести ніякої небезпеки нашому здоров'ю.

Але якщо дозрівання кавуна прискорити, то нітрати можуть залишитися в кавуні і разом зі смачною м'якоттю потрапити в наш організм.

Читайте також: Улюблені літні продукти можуть зашкодити здоров'ю

Саме тому про небезпеку ранніх кавунів лікарі говорять уже давно. Адже нітрати, потрапляючи в організм людини, дратують слизову, викликаючи нудоту, блювоту і діарею. Через те, що нітрати сприяють окисленню гемоглобіну, це може привести ще й до кисневого голодування.

Популярні новини зараз

В Індії жінка народила малюка з 4 руками і ногами - сплелися з близнюком в животі

Головне за ніч: зарплати в 35 тисяч, бортпровідники "здали" п'яну Волочкову, а Трінчер отримала від хірурга за невдалі груди

Розлучення, блуд, секс під час вагітності і зради: батюшка пояснив, що насправді забороняє Біблія

Син Софії Ротару розповів про важку втрату, чорний день скорботи для сім'ї: "Спасибі тобі за все"

Показати ще

Щоб уникнути таких неприємних захворювань, кавуни краще купувати вчасно – тоді, коли вони в нормальному режимі дозрівають, тобто з другої половини серпня.

Слід також пам'ятати, що кавуни дуже добре вбирають важкі метали, тому їх краще не купувати біля доріг.