Вчені з Університету Вісконсіна (США) визначили, що жінки, які п'ють дві-три чашки напою в день, на 30% менше схильні до ризику розвитку деменції, ніж ті, хто не вживає кави, повідомляє Аlzheimer Society.
Медики протягом 10 років відстежували медичні показники 6,5 тис. жінок із середнім віком 65 років. Записувалася статистика, скільки кофеїну щодня вживають добровольці, також вивчались інші показники - вік, рівень освіти, індекс маси тіла, якість сну і інші.

Читайте також: Як п'ють каву в різних країнах світу

Вчені з'ясували, що в середньому жінки вживали 261 мг кофеїну в день (приблизно дві-три чашки кави об'ємом 230 мл, або п'ять-шість чашок чаю).
У 388 жінок за 10 років розвинулися деменція або інші порушення когнітивних функцій. Однак у тих, хто вживав кави рідше або взагалі не пив цей напій, деменція розвивалася на 36% частіше.
При цьому автори дослідження вважали за потрібне відзначити, що виявлення взаємозв'язку "кава - ризик розвитку деменції у жінок" не означає, що кофеїн запобігає виникненню захворювання.

Як раніше повідомляв Знай.ua, кава володіє магічними властивостями, але за умови, що не втрачає свої корисні властивості при обробці. Вчені довели, що існує ряд методів, які дозволять поліпшити стан кави, щоб вона вранці бадьорила.