Канцероген у найпопулярнішому дитячому шоколаді у світі Kinder виявили експерти організації із захисту прав споживачів Foodwatch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ продуктах виробника шоколаду були виявлені так звані мінеральні ароматичні масла (MOAH), які утворюються при нафтопереробці, пише "Лента.ру" з посиланням на The Independent. Ці речовини можуть викликати онкологічні захворювання.
Експерти протестували 20 зразків продукції, починаючи від чіпсів і закінчуючи шоколадними батончиками. Небезпечне перевищення концентрації масел було виявлене у трьох зразках. Не виключено, що шкідливі речовини потрапляють у продукт з обгортки.
Читайте також: Український шоколад будуть робити за стандартами ЄС
За словами представника Foodwatch Джона Хіга, ці продукти не рекомендується купувати, бо через концентрацію MOAH вони неприйнятні для споживання.
Про результати експертизи проінформували громадськість. Компанію закликали вилучити з продажу небезпечні продукти, але там відмовилися виконати вимогу. У Німецькій асоціації кондитерів (BDSI) заявили, що виявлена Foodwatch концентрація MOAH не повинна викликати занепокоєння.