На продовольчому ринку почалося падіння цін на основні продукти харчування.

.Експерти повідомляють, що після травневих свят позначилося зменшення попиту на м'ясопродукти. Це викликало незначне подешевшання яловичини, свинини та сала (від 1,0% до 4,0%).

Також, продовжували знижуватися споживчі ціни на рис та макаронні вироби - на 1,3% та 1,6%.

Читайте також: Україна експортує в Росію вату

Цукор подешевшав на 2,0%.

Популярні новини зараз
Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою В Україні змінять формат індексації пенсії: до чого готуватись Правила нарахування "комуналки" зміняться: українці самі визначатимуть суми у квитанціях На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити
Показати ще

Масові поставки на ринок овочів із нового врожаю, викликало зниження цін на них.Так, споживач міг придбати молоду капусту вдвічі дешевше, ніж місяць тому капусту минулорічного врожаю.

Незважаючи на сезонне збільшення пропозиції молокосировини, молокопродукти у травні зросли в ціні на 0,3% − 1,3%.

Відчутно зросли споживчі ціни на курячі яйця – на 28,3%. На відміну від квітня – коли зниження складало 13,7%, повідомляє edclub.com.ua.

Також, минулого місяця суттєво (на 7,5%) подорожчала гречана крупа . Це можна пояснити скороченням запасів зерна гречки.

Як і раніше, зберігається плавна тенденція до підвищення цін насоняшникову олію, які у травні зросли на 1,6%.