Переважна більшість людей використовують мікрохвильову піч лише для розігріву їжі, проте цей кухонний апарат може виконувати ще безліч корисних функцій, про які мало хто знає, передає Мakataka.

Наприклад, щоб під час розігріву каш чи макаронів у мікрохвильові вони не пересихали, потрібно накрити тарілку паперовою серветкою, а посередині тарілки зробити заглиблення. Під час розігріву піци поряд з посудиною треба поставити склянку води. Тоді піца не буде гумовою.

Під час приготування гарячих бутербродів їх потрібно класти не в центр диска, що обертається, а на край. Так вони краще прогріються.

Якщо спеції у холодильнику почали в'янути, їх слід покласти на паперовий рушник і просушити в мікрохвильовці кілька хвилин. Після цього висушені трави потрібно подрібнити та розкласти у баночки.

Приправи, які післ берігання втратили свій аромат, можна "оживити", поставивши на 15-20 секунд на максимальну потужніст. Після цього вони знову готові для використання.

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Черствий хліб можна легко зробити знову м'яким, обгорнувши вологим рушником або паперовою серветкою і поставивши у мікрохвильову на 10 секунд.

Щоб позбутися сліз під час роботи з цибулею, потрібно обрізати його по краях і покласти у СВЧ-пічку на 30 секунд.

Часник, який складно чиститься, необхідно відправити в мікрохвильовку на 15 секунд, і процес стане набагато простішим.

За допомогою цієї техніки можна значно спростити процес чищення помідорів. Їх потрібно протягом 30 секунд нагріти у пічці на високій потужності і, давши пару хвилин на вистигання, спокійно зняти шкірку. Так само можна чистити гарбуз з товстою шкіркою і кабачок. Подібний метод підходить і для грейпфрута.

Мікрохвильовка здатна суттєво прискорити процес приготування буряка. Митий і неочищений овоч слід покласти в поліетиленовий пакет, затягнути вузол і підігріти буряк протягом 15 хвилин. Потім його слід дістати і почекати ще хвилин п'ять. Буряк готовий для використання в салатах без тривалого процесу варіння.

Щоб швидко розтопити зацукрований мед, достатньо поставити його в мікрохвильовку на 30-40 хвилин, після чого він знову стане рідким.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, чого категорично не можна ставити в СВЧ-пічку.