Ми звикли зберігати яйця в холодильнику, адже для цього в ньому є спеціально відведені лоточки. Однак в більшості країн Європи так не роблять. Європейські лікарі стверджують, що при різких перепадах температур оболонка яйця руйнується, в результаті чого на ній накопичуються шкідливі бактерії. А сама шкаралупа, незважаючи на зовнішню твердість і монолітність, насправді напівпроникна, тому небезпечні бактерії можуть потрапити всередину.

Ідеальною для зберігання яєць лікарі називають температуру від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку. Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику - 30-45 днів.

А ми й далі укладаємо яйця в холодильник, тому що нам з дитинства так велили. Але ж пиахофабрики, як правило, іноді перебувають за сотні кілометрів від магазинів, в яких вони продаються. Тому цілком очевидно, що яйця, які ми купуємо в магазинах, можуть бути старші за три тижні.

Читайте також: Курчата вилітають з яєць прямо на сковороду

Тому, щоб отримати від яйця користь і захистити себе від шкідливих бактерій, потрібно зберігати їх при кімнатній температурі і купувати тільки найсвіжі.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо ж у вас немає можливості купувати яйця на ринку, щоб бути впевненим у їх якості, вибирайте постачальника, який знаходиться найближче до вашого магазину.

І ніколи не можна мити яйця. Цим ви лише підвищуєте ризик поширення бактерій - таких, як, наприклад, сальмонела. Справа в тому, що на поверхні шкаралупи яєць є спеціальний захисний шар, який береже плід від шкідливих бактерій, і, миючи яйця, ви його руйнуєте!

Тому в європейських країнах категорично заборонено їх мити як виробникам, так і магазинам, які їх продають.

І останнє. Утримайтеся від вживання в їжу сирих яєць, якщо напевно не знаєте ні їх походження, ні дати, коли його знесла курка!