Щоб їсти корисні фрукти та овочі холодною зимою, потрібно правильно їх заморозити.

Не всі продукти підходять для заморозки. Ідеальний варіант - це ягоди, сливи та персики. Пам'ятайте, що заморожувати потрібно тільки стиглі та неушкоджені фрукти.

А ось овочі перед заморожуванням краще нарізати. Потім їх легше буде використовувати для супів і гарнірів.

Для початку всі продукти слід ретельно промити і очистити від всього непотрібного. Це може бути шкірка, кісточки, насіння - все те, що потім ми їсти не будемо.

Далі обов'язково висушіть ягоди, овочі та фрукти. Найпростіший спосіб - покласти їх на рушник і дати просохнути протягом 5-7 хвилин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Слідуйте правилу: чим сухіший продукт, тим якісніша заморозка і тим більше корисних речовин у ньому зберігається.

Заморожувати овочі та фрукти можна у пластикових пакетах, контейнерах із кришками або пластикових пляшках.

Важливо пам'ятати, що термін зберігання таких продуктів – не більше року. Після цього вони починають псуватися і втрачати корисні властивості, повідомляє 4mama.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені назвали 7 звичок, які псують зір.