31 липня на черговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З: до "червоного" віднесені міста Луцьк та Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області.
У Кіцманському районі Чернівецької області, який віднесли до "червоного" рівня небезпеки поширення COVID-19, посилили карантинні обмеження.

Голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський повідомив, що в районі закрили усі кафе й ресторани, призупинили роботу ринків та магазинів, крім продуктових відділів, а також зупинили роботу громадського транспорту.

"Загалом, ми дотримувалися тієї постанови, яка видана урядом. У неділю, 2 серпня, ми провели засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС. На ньому звернули увагу на те, що в першу чергу необхідно закрити кафе і ресторани, які виявилися розсадником цієї коронавірусної хвороби. Призупинили також роботу торговельних закладів, ринків, окрім продуктових рядів. Також зупинив роботу і громадський транспорт. Хоча намагаємось організувати довезення медиків та працівників установ, які забезпечують роботу громад району. Магазини продають лише продукти та товари першої необхідності", - розказує голова РДА.

Зростання кількості хворих COVID-19 у районі пов'язане, в основному, із недотриманням протиепідемічних заходів під час святкування весіль.

"Головною причиною такого швидкого зростання кількості хворих епідеміологи називають масові заходи, пов'язані з весіллями і забавами. Там порушували навіть елементарні вимоги, коли було дозволено влаштовувати заходи на 50 осіб чи на певну площу, то було значне перебільшення людей у приміщеннях. Зараз усіма подібними випадками займаються правоохоронні органи та епідеміологічна служба", - говорить Добровольський.

У Тернополі, попри рішення державної комісії ТЕБ та НС зарахувати місто до червоного рівня епідемічної ситуації, міська влада вирішила з 3 серпня не посилювати карантин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Міська влада Луцька заявила, що не погоджується з тим, що місто віднесено до червоного рівня епідемічної небезпеки щодо коронавірусу і не ухвалюватиме жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що В Україні набули чинності нові правила карантину: усе про поділ на зони та обмеження

Також портал «Знай.uа» писав, що На Рівненщині парафіяни кинулися в річку заради Бога, наплювавши на китайський вірус

Також портал «Знай.uа» писав, що Кияни заполонили нічні клуби, поки китайський вірус косить жертв - відриваються як востаннє

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw