Школи у Чернівцях продовжать працювати у звичайному режимі щонайменше до кінця цього тижня. Міська влада не бачить необхідності починати канікули раніше.

Про це заявив секретар міськради Чернівців Василь Продан. Він зазначив, що в місті немає зростання захворюваності коронавірусом, необхідного для дострокового початку осінніх канікул.

"Враховуючи, що в Чернівцях не відбулося таке зростання захворюваності, я порадився з керівниками управління освіти міськради та директорами найбільших шкіл. Ми вирішили, що і після 15 Жовтня будемо працювати в звичайному режимі, як і сьогодні. А вже з наступного тижня будемо вирішувати, чи йдемо раніше на канікули або не йдемо", - зазначив Продан.

За його словами, кількість хворих зменшилася, зараз коронавірусом хворіють 27 педагогів і 19 учнів.

"Тому враховуючи, що всього організовано 940 класів, а тільки 18 на самоізоляції, то немає необхідності всім робити канікули раніше", - сказав Василь Продан.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він повідомив, що вчителів та учнів, які страждають COVID-19 на цьому тижні менше, ніж у минулому. Минулого тижня у Чернівцях на коронавірус хворіли 44 працівники навчальних закладів, на сьогодні хворіють 27. Також минулого тижня хворіли 23 учні, цього тижня - 19.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки рекомендувало школам почати канікули 15 Жовтня. Але остаточне рішення залишається за місцевою владою.