Щороку на Буковині більше 2500 людей проходиться лікування від алкогольної залежності. В той же час близько 130 людей помирає від отруєння сурогатом.

Володимир (ім`я вигадане, - ред.) почав прикладатися до пляшки після повернення з фронту. Чоловік не проходив психологічну реабілітацію, однак розуміє, що потребував її. Окрім участі в бойових діях, Володимир переживав смерть батька та конфлікти в родині. Чернівчанин каже, що не мав з ким поговорити про власні проблеми, йдеться в сюжеті Суспільного.

Саме рідні попросили Володимира пройти лікування. В наркодиспансері з тією ж метою знаходиться і Сергій (ім`я вигадане, - ред.), який страждає від алкозалежності вже більше 10 років. Чоловік розповідає, що причин пиячити він не мав, все почалося зі звичайних застіль з друзями, проте вчасно зупинитися - не вдалося.

"Думав, зустрінуся з другом, вип'ємо півлітра горілки на двох, розслабимося. Але на цьому ми не зупинялися", — каже Сергій. Чоловік самостійно прийняв рішення йти на лікування, бо хвороба почала руйнувати не лише його тіло, але й стосунки у родині.

Сьогодні у наркодиспансері проходять лікування понад пів сотні буковинців, які мають проблеми з алкоголем. Головний лікар Віктор Самсонюк розповів, що швидка привозить до десяти нових пацієнтів щодня, водночас багато людей звертаються самостійно.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

На Буковині кількість зареєстрованих хворих з наркологічними проблемами становить 20 тисяч людей, майже 90% з них – мають проблеми з надмірним вживанням алкоголю.