У Дніпрі можна буде обміняти сміття на подарунки.

Про це повідомляє Інформатор.

Ініціаторка проекту і засновник платформи по підготовці бренд-амбассадорів Proector Влада Миколюк розповіла, що ідея акції народилася у неї в голові після того, як її мати побувала у Фінляндії. Вона розповіла, що місцева влада роблять все, щоб вулиці в місті були чистими і доглянутими, вони платять містянам за прибирання окремих територій.


Після цього вона писала пост у соціальній мережі, і на її повідомлення відгукнулося багато людей, і одним з них був Максим Гольдін, співзасновник громадського об'єднання dnipro.design. На даний момент проект має близько 20 відомих партнерів.

Зараз організатори мають намір прибрати 12 локацій, для цього вже подали заявку 122 людини. Охочих приєднатися до акції з кожним днем стає все більше. Першими за прибирання візьмуться на таких житлових масивах Північний, Придніпровськ, Перемога, Сокіл, Тополя, а також Слобожанський проспект і Тунельна балка.


"Сама жирна "Дяка" коштує у нас максимум 10 фішок. Одна фішка — це один сміттєвий мішок. Ми хочемо ці фішки обмінювати на подарунки від партнерів. Щоб наступного разу на акцію прийшло ще більше людей", — розповіла Влада.

Акція з прибирання міста стартує у неділю, 27 жовтня, в 11:00. Вона триватиме близько трьох годин.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, що озеро і пляж на Дніпрі жителі самі перетворюють на смітник – сюди звозиться весь непотріб, скоро відпочивати буде просто ніде.

Знай.uа писав, що багатьом львів'янам тепер доведеться відвикати від звичних маршрутів громадського транспорту.