Юний дніпровський винахідник вигадав пристрій для зарядки телефона від ходьби. На цьому винаході школяр вже встиг заробити свої перші гроші.

Про це повідомляє 5 канал.

Дніпровський дев'ятикласник Макар Дробишев винайшов цікавий пристрій. Він може заряджати мобільний телефон просто від ходьби. Тепер школяр заряджає свій мобільний пристрій тільки від свого винаходу. Коли хлопець ходить, то його пристрій виробляє до 5 вольтів напруги, цього цілком достатньо для підживлення акумулятора смартфона.

Скріншот

"В основному користуюся на дачі, коли треба багато ходити, а розеток там не так уже й багато, щоб заряджатися", – каже винахідник Макар Дробишев.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

14-річний Макар Дробишев вже встиг заробити на своєму винаході перші гроші. Ці кошти він отримав за перемогу у міському конкурсі інновацій.

Свій винахід школяр назвав "Пульсаром". Щоб зробити такий пристрій хлопцеві знадобилося два місяці. Але й зараз, за словами винахідника "Пульсатор" не досконалий, все через те, що він використав дешеві деталі та ті що знайшлися в господарстві. В майбутньому хлопець має намір вдосконалити пристрій.

Нагадаємо, у середу, 27 листопада, легендарний український вчений, президент Національної академії наук України Борис Патон святкує свій 101-й день народження.

Як повідомляв Знай.uа Юлії Тимошенко - 59: як змінювалися образи амазонки української політики, - яскраві фото.

Знай.uа писав, Подкопаєва зворушливо привітала сина з днем народження: "Моя гордість".