З учорашнього дня, 15 червня, у Дніпропетровській області стартував призов на строкову військову службу, який був перенесений через пандемію коронавіруса. В цьому сезоні планують закликати 1500 юнаків. Про це повідомляє Дніпропетровський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

У Дніпропетровській області розпочався призов в армію / фото: facebook.com/dniprootcksp/

Згідно з наказом президента на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі, чий вік сягнув 18 років і ще не досяг 27 років. Виключення буде зроблено лише для тих, у кого є звільнення або відстрочка.

З 15 червня призовникам почали приходити повістки. У перший день набору було призвано на строкову службу в армії 200 осіб. Повістки приходять за місцем проживання, або за місцем роботи, згідно чинному законодавству.

У Дніпропетровській області розпочався призов в армію / фото: facebook.com/dniprootcksp/

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомили у відомстві, в цьому році вирішили відмовитися від пишних святкувань біля Обласної адміністрації, щоб забезпечувати безпеку під час карантину. Зараз у військкоматів області на першому місці – дотримувати відповідні санітарні й протиепідеміологічні норми. Крім цього, на пунктах призову також вжили заходів, щоб уникнути великого скупчення людей.

Нагадаємо, раніше на Тернопільщині стартував черговий призов в армію.

Як повідомляв портал Знай.иа в Україні прийнято рішення не призивати в армію випускників шкіл і вищих навчальних закладів у період весняного призову.

Також Знай.иа писав, що в української армії брак кадрових офіцерів.