У Дніпрі біля цирку невідомі зрубали блакитні ялини, які внесені до Червоної книги України. Цей факт не змогли проігнорувати жителі міста, міська рада та громадські діячі.

У середу, 15 липня, в Дніпрі біля цирку та готелю "Дніпропетровськ" невідомі зрубали кілька блакитних ялин, що ростуть на клумбі. Коли в мережі розгорівся з цього приводу скандал, в міській раді почали всіляко заперечувати свою причетність до події, заявивши, що не давали дозволу на вирубку цих дерев.

Єдиний дозвіл, який отримали підрядники – благоустрій території біля готелю "Дніпропетровськ".

Дозвіл на благоустрій території біля цирку / фото: Відкритий

“Забудовник, який отримав дозвіл на благоустрій, посилається на згоду генерального директора Дніпровського державного цирку на впорядкування прилеглої території. Як відомо, земля у будівлі цирку – державна. Її власник Дніпропетровський державний цирк. Наголошуємо, що вказане рішення виконкому не дає ніяких повноважень по видаленню дерев”, – заявляють представники міської ради.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Дніпровська мерія вже підготувала офіційне звернення в Національну поліцію з проханням розібратися в даній ситуації і покарати винних. Чиновники зажадали, щоб зловмисники відшкодували вартість знищених зелених насаджень для їх подальшого відновлення. Приблизна сума компенсації складе 1,5 мільйона гривень, оскільки вартість однієї блакитної ялини становить 125 тисяч гривень.

У Дніпрі біля цирку зрубали блакитні ялини / фото: Денис Селін

У свою чергу, громадський діяч і депутат Верховної Ради від "Слуги народу" Кирило Нестеренко записав відеозвернення, в якому висловив свою думку з цього приводу. За його словами, на місці клумби, де зрубали ялини, планують побудувати платну парковку.

І тим не менш, для нього це не дивно – він впізнав почерк міського голови Дніпра Бориса Філатова. Нестеренко не вірить у виправдання міської ради і вже подав відповідну заяву в поліцію. Він пообіцяв городянам розібратися в ситуації і довести справу до кінця.

Нагадаємо, що в Дніпрі на одній з вулиць лівого берега прорвало каналізаційну трубу.

Як повідомляв портал Знай.иа у Кривому Розі відкрили безкоштовні уроки танців для пенсіонерів.

Також Знай.иа писав, що в одному з дитячих садочків Дніпра незабаром з'явиться казковий будиночок – хатинка на курячих ніжках.