На Дніпрпопетровщині помер відомий вчений. Про це розповіла Людмила Бурман на сторінці "ПЕРВИННА ПРОФСПІЛКОВА ОРГАНІЗАЦІЯ КРИВОРІЗЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ПЕДУНІВЕРСИТЕТУ" у соцмережі Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що 18 серпня, у віці 84 років зупинилося серце відомого українського вченого і викладача Євгена Давидовича Ющука.

Роботу в університеті він розпочав у 1965 році з посади техніка автодела. Паралельно він навчався і отримував вищу освіту.

У 1971 році Євген Ющук закінчив природознавчий факультет КДПУ за спеціальністю "Бологія і хімія" і отримав кваліфікацію вчителя з даного предмету. Після цього він став працювати на посаді асистента кафедри фізики.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Євген Ющук, фото: Facebook

У 1972 році Євген Ющук отримав посаду на кафедрі ботаніки, яку не залишав до кінця трудового шляху. Він працював на посадах старшого асистента, викладача і доцента.

У 1989 році він провів захист дисертації і отримав ступінь кандидата біологічних наук за спеціальністю "Екологія". Тема його дисертаційного дослідження "Еколого-біологічні особливості та шляхи оптимізації лісових едафотопів промислових регіонів степового Придніпров'я" актуальна і в наш час.

Також його обирали членом наукової ради з проблем ґрунтознавства НАН України, а також членом комісії з мікроморфології ґрунтів.

Євген Ющук написав сотні наукових праць, більшість з яких випущені у виданнях, рекомендованих ВАК.

Рідні та колеги сумують про втрату.

повідомлення про смерть Євгена Ющука, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Перемишлянах проводжають настоятеля парафії Різдва Святої Богородиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, помер син відомого українського співака Віктора Павлика.

Також Знай.ua писав, що у Львові внаслідок ДТП загинула відома спортсменка Лідія Яриш.