У Дніпрі один з ліфтів прикрасили національним орнаментом – петриківським розписом. Детальніше про це розповіли мешканці міста у Facebook-спільноті "Дніпро Квітуче".

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що на перетворення ліфта зважилися в одній з багатоповерхівок міста, розташованої на вулиці Суворова, 7. У відремонтованій кабіні невідомі наклеїли по периметру Петриківський розпис, а між ним красується чотиривірш відомого українського класика Олеся Гончара "Небо", написане в 1944 році.

Жителі були в захваті від такого дизайнерського рішення і залишилися задоволені крапелькою національного візерунка в стінах сірої багатоповерхівки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні умільці переробили автомобіль "Запорожець" під будинок на колесах. Незвичайний транспортний засіб знаходиться в селі Петриківка, що в Дніпропетровській області. Автомобіль Запорожець був перепиляний навпіл, а також склали його вздовж, щоб заховати під підлогу.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром стіни під'їздів прикрасили петриківським розписом. У місті Кам'янське вже більше десятка під'їздів змінилися до невпізнання-художниця розмалювала кожен унікальними малюнками в стилі петриківського розпису.

Також Знай.иа писав, що Нацбанк випустив унікальні кольорові монети з українським орнаментом.