У Дніпрі ресторатори влаштували своєрідний перформанс, висловивши незгоду з постановою Кабміну Про карантин вихідного дня.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає видання "Інформатор".

11 листопада Кабінет Міністрів України прийняв постанову про впровадження по всій країні карантину вихідного дня, який обмежує роботу закладів громадського харчування ТРЦ та інших у суботу та неділю. Багато підприємців не погодилися з рішенням уряду, влаштовуючи масові мітинги по всій Україні. Вони обґрунтували це тим, що більшість закладів отримує більшу частину виручки саме на вихідних.

Але незважаючи на незгоду народу, Дніпропетровська регіональна комісія ТБЧС прийняла додаткові карантинні обмеження, посилаючись на все ту ж постанову Кабміну.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тоді ресторатори Дніпра вирішили влаштувати перформанс у самому центрі міста на Європейській площі. У ньому взяв участь ресторан Mister Cat ЦУМ та "Італійський квартал" з Passage.

Ресторан під відкритим небом / фото: Інформатор
Ресторан під відкритим небом / фото: Інформатор

"Ми годували, а "Квартал" пригощав чаєм і кавою. Таким чином ми просто показали, як це — "карантин вихідного" - наскільки це не зручно і холодно. Перехожі всі звертали увагу. Підходила тільки охорона ТЦ Passage з питанням про те, що ми робимо, поліцію не викликали. Претензій ні у кого не було», — розповів Микита Федан, заступник директора Mister Cat.

Організатори самі спробували пообідати на вулиці (температура була близько 0 градусів), закутавшись в теплі куртки і шарфи. Вони також пригощали обідом всіх бажаючих.

Ресторан під відкритим небом / фото: Інформатор
Ресторан під відкритим небом / фото: Інформатор

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві провели штурм ресторану, який порушив карантин.

Як повідомляв портал Знай.иа, Українка мало не криком показала справжні джерела інфекції, маленькі кафе і магазини ні до чого.

Також Знай.иа писав, що у Києві поліція вже змогла виявити кілька порушників серед закладів громадського харчування, серед яких " Holy Burger "і одіозний"Хлібний".