Апеляційний суд міста Києва прийняв рішення про відвід одного із суддів у справі Кирила Островського, який на автомобілі Hummer збив 10-річну дівчинку.

Про це повідомляють ЗМІ.

Причиною відведення нібито стали родинні зв'язки судді з одним із членів слідчої групи. Крім того сьогоднішнє засідання суду відбулося без присутності прокурорів.

"Суд постановив задовольнити заяву про відвід судді та апеляційне провадження направити на визначення іншої колегії суддів", - заявив суддя.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами адвокатів Островського, прохання про відвід одного із суддів подали через те, що у нього є родинний зв'язок "з кимось із слідчої групи". Крім того адвокат повідомила, що сім'я Островського спілкується з родичами загиблої дівчинки.

"Його сім'я спілкується з сім'єю загиблої дитини. Ми сьогодні хотіли просити суд про не пов'язану з триманням під вартою запобіжним заходом", - заявила захисниця Островського.

Разом з тим варто відзначити, що Шевченківський районний суд Києва заарештував автомобіль "Hummer", на якому Кирило Островський на смерть збив дитину. Згідно з клопотанням прокуратури, авто визнане важливим речовим доказом.

Крім того у прокуратурі додали, що сам автомобіль винуватцю смертельної ДТП Кирилу Островському не належить.

"На автомобілі зберігаються сліди кримінального правопорушення. Це є підставою для його арешту, щоб речовий доказ зберігся і жодним чином не пошкодився", - розповіла Максимець.

У прокуратурі зазначили, що повідомили власнику Hummer про судове засідання, однак він на нього не з'явився.

Крім того варто додати, що ДТП у Києві на Дніпровській набережній, що викликала широкий громадський резонанс не лише у всесвітній павутині, але і вживу, продовжує обговорюватися в соціальних мережах. Українці справедливо обурені тим, наскільки легко водії сідають за кермо, перебуваючи під алкоголем або наркотиками, і врятуватися від них часом буває вкрай важко, захиститися - ще складніше.

Яскраве тому підтвердження - Кирило Островський, який нещодавно збив на смерть 8-річну дівчинку в центрі Києва. Дитина переходила дорогу за руку з мамою по пішохідному переходу, але життя це не врятувало.

Нова історія сталася у вівторок, 21 серпня. На щастя, обійшлося без жертв, але проблему водіння в неадекватному стані це не вирішує. Молодий чоловік розніс три припаркованих автомобілі, в результаті копам довелося ховати водія у власній машині, щоб його не роздерли розлючені очевидці.

Островський, який збив дитину в Києві, рік тому брав участь у побитті чоловіка Нагадаємо, водій, який не відсидів за ДТП, збив дитину вантажівкою.

Як повідомляв "Знай.ua", очевидці відверто розповіли про перші секунди трагедії мажор на Hammer.

Також "Знай.ua" писав, що іномарка на швидкості рознесла автобус, багато жертв.