На території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу в Харківській області горить близько 10 га лісової підстилки. До гасіння пожежі залучили 140 осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, займання сталося 1 вересня близько першої години дня біля селищ Гатище і Огурцово Вовчанського району.

"Сили і засоби загонів Державної служби з надзвичайних ситуацій зосереджені для захисту населених пунктів. До гасіння залучено 140 чоловік, 31 одиниць техніки та пожежний потяг", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в гасінні пожежі беруть участь вертоліт Мі-8 і літак Ан-32П. "Вертольотом здійснено 4 скиди (8 тон) води поблизу села Гатище", - розповіли у відомстві.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Станом на 16 годин спостерігається верхова пожежа двома осередками на площі близько 10 га. Проводиться обгорювання вогнищ пожежі. Сили і засоби зосереджені для захисту населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що вранці 5 червня у зоні відчуження сталося загорання сухої трави з подальшим поширенням пожежі в лісовий масив на площі близько 10 га. 6 червня пожежа була локалізована на загальній площі близько 2 га

Також "Знай.uа" нагадує, що пожежа в Чорнобилі наробила чимало галасу – нещодавно тут горів так званий "рудий ліс". Наскільки реальна небезпека такої ситуації, поки точно не можуть сказати ні екологи, ні рятувальники. Втім, існує версія, що небезпека насправді криється зовсім в іншому.

Нагадаємо, в Україні фатальний вибух зруйнував будинок і людські життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в київському кінотеатрі була пожежа, про яку всі мовчать.

Також "Знай.uа" писав, що раніше в Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки.