У вівторок, 18 вересня, стало відомо, що син нарколога Олени Федірко, яка оглядала винуватця смертельної ДТП в центрі Харкова Олену Зайцеву, раніше потрапляв п'яним за кермом і знаходиться під слідством у справі про хабар.

Відповідні документи з'явилися в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє "Newsroom".

Так, з'ясувалося, що в березні 2016 року водія зупинили на вулиці Наталії Ужвій і доставили на огляд до лікаря-нарколога. Тоді підтвердилося, що чоловік перебував у нетверезому стані. Під час судового розгляду харків'янин розкаявся і попросив позбавити його водійських прав. Суддя Ірина Ніколаєнко обмежилася штрафом 3400 гривень.

Олена Зайцева і Геннадій Дронов

Але на цьому "подвигу" син Олени Федірко не зупинився. Зараз чоловіка звинувачують за статтею 369-2 КК України ("одержання неправомірної вигоди для себе чи в інтересах третьої особи").

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Згідно з даними слідства, 13 листопада 2016 року його мати взяла у водія аналізи на вміст алкоголю або наркотиків. Через два дні до чоловіка звернувся Дмитро Федірко і запропонував "вирішити питання" за $200.

До 25 листопада порушник ПДР передав підозрюваному 4700 гривень, а той йому - висновок про відсутність ознак наркотичного сп'яніння. Відразу після цього сина нарколога затримали правоохоронці. Уточнимо, що судове засідання у справі про хабар призначено на 16 жовтня цього року.

Олена Зайцева

Раніше повідомлялося, що 11 вересня в Київському районному суді Харкова розглядали справу про ДТП на вулиці Сумській у жовтні 2017 року, в результаті якої загинуло шість чоловік. Так, зараз вже відомо, що спочатку на засіданні обговорили підсумки розшуку лікаря-нарколога, яку шукали співробітники поліції за дорученням суду.

За словами судді Віктора Попрас, розшукати лікаря правоохоронці не змогли. У серпні поліція як мінімум вісім разів приїжджала за адресою, за якою зареєстрована Олена Федірко. У вересні - ще тричі. Двері відкрили тільки під час останнього візиту.

Олена Зайцева

Нагадаємо, що українців здивував зовнішній вигляд Олени Зайцевої, який вже зовсім не схожий на людину, яка сидить у СІЗО.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олена Зайцева тепер користується послугами не двох, а відразу трьох адвокатів.

Також портал Знай.uа писав, що любителька швидкої їзди з Харкова почула вирок суду.