В Сумах від менінгіту постраждали 10 учнів різних навчальних закладів. Така інформація надійшла від ТСН.

Уточнюється, що батьки почали панікувати. В одній зі шкіл, де з менінгітом були госпіталізовані двоє учнів, на заняття не прийшов цілий клас.

Лікарі повідомляють, що діти знаходяться в стані середньої тяжкості, їх планують перевести з реанімаційного відділення у звичайне.

Як зазначають медики, збудником менінгіту у дітей виявився ентеровірус.

"Це не менінгококовий менінгіт. Це інша інфекція, яка потребує запровадження карантину. Всі 10 дітей, які перебувають у стаціонарі, - з різних шкіл. Даний випадок не є спалахом інфекції, а являє собою спорадичний випадок, що частий при сезонності цього виду хвороб", - повідомила заступник головного лікаря Сумської дитячої клінічної лікарні імені святої Зінаїди Вікторія Бугаєнко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в жовтні українцям варто бути готовими до смертельно небезпечної епідемії. Зазначається, що одночасно декілька вірусів торкнеться жителів України, однак, найстрашнішим буде грип. Так, епідемія затримається з жовтня до травня 2019го року. У МОЗ повідомили, що вже готують перереєстрацію вакцин, а також підготовку медперсоналу до майбутніх труднощів.

Також у міністерстві відзначили, що вакцину, яка допоможе уникнути зараження і ускладнень при захворюванні на грип, можна буде придбати в будь-якій аптеці, починаючи з вересня. Повідомляється, що дані заходи допоможуть уникнути труднощів, пов'язаних з небезпечним вірусом, а також гарантують захист для кожного, не вимагаючи при цьому великих витрат.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що по світу пройде страшна епідемія, яка почне своє поширення з Китаю, і охопить усі країни з економікою, що розвивається.

Також Знай.UA повідомляв про страшні епідемії, які з'явилися з нізвідки.

Крім цього, Знай.UA писав про найстрашніші епідемії за всю історію людства.