В Житомирській області зафіксували ще один випадок серйозного захворювання

Жінку госпіталізували в лікарню з усіма симптомами сибірської виразки. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.


Як йдеться у повідомленні, мешканка села Білка була госпіталізована з ознаками інфекції. Хвора не одразу звернулася за допомогою до медиків. Лише через 3 дні після підозри на недугу, поїхали в лікарню. Відомо, що хвора проживає з чоловіком.
Для підтвердження діагнозу і розслідування даного випадку сформували бригаду лікарів, які спеціалізуються на вивченні цього захворювання. Були застосовані всі методи, щоб запобігти поширенню інфекції.

"З метою встановлення діагнозу в ході розслідування було відібрано біоматеріал від хворого, проби з об'єктів навколишнього середовища (грунт, вода) для проведення лабораторних досліджень. Зараз дослідження тривають. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області", - заявили в Держпродспоживслужбі Житомирської області.

Зазначимо, що сибірська виразка – гостре інфекційне захворювання, що вражають людей і тварин. Збудником виступає бактерія Bacillus anthracis. Фахівці виділяють три види виразок: шкірну, легеневу і кишкову. В залежності від цього і визначають методику лікування. Джерелами інфекції виступають домашні тварини або худобу. Вони ж заражаються через корми, трави або воду, де і водиться бактерія. Також сибірська виразка не передається від однієї людини до іншої.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще


Нагадаємо, як не заразитися смертельною хворобою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що В Україні зафіксували спалах сибірської виразки. Тоді в департаменті охорони здоров'я повідомляли, що спалах сибірської виразки сталася, швидше за все, з-за забою хворої худоби.

Знай.uа писав про те, що глобальне потепління може розбудити смертоносний вірус