У зв'язку з діями країни агресора Азовському і Чорному морях ВМС України продумала свій спосіб протистояти противнику

Блокада Азовського моря

Про це розповів в інтерв'ю BBC командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко. Критичні заходи застосують у разі загострення ситуації.

"Якщо буде якесь загострення, ми застосуємо силу. Якщо вони підуть на жорстку дестабілізацію, будемо адекватно відповідати - супроводжувати свої судна, перебувати в тих районах, де ведеться рибальство та інші види промислу", - заявив він.

За словами Вороненко, росіянам вдалося за відносно короткий термін укріпити свої позиції і збільшити катерно-корабельні угруповання в Азовському морі. Відомо навіть, що кілька катерів перекинули з Каспійської флотилії.
Росія може діяти максимально оперативно через системи базування в акваторіях морів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Але ми чекали цього. Приймаємо певні заходи і будемо нарощувати сили, щоб на їх побічні дії відповідати такими ж непрямими діями. Так, нас менше, потенціал не такий, але свою задачу будемо виконувати ... Другого Криму не буде, ситуація не повториться", - обґрунтував військовий.


Також, як додав Воронченко, для нас агресія з боку Росії вже не новина, адже були певні дії, які змушували приймати рішення і тримати оборону.

Нагадаємо, раніше соратник Вороненкова оцінив шанси України в битві за Азовське море. Колишній депутат Державної Думи РФ Ілля Пономарьов заявив, що Україні поки не під силу військове протистояння з флотом РФ в акваторіях Азовського і Чорного морів.

Як повідомляв портал "Знай.иа" море бушує, люди налякані: популярний український курорт здригнувся від потужного землетрусу.


"Знай.иа" писав, що розкрито суть таємного указу, підписаного президентом. Про те, що означає "таємний" указ РНБО, який 12 жовтня затвердив президент України Петро Порошенко, розповів секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Винник.