Учні та педагоги політехнічного технікуму у Керчі досі не можуть оговтатися від нещодавніх кривавих подій. За іронією долі там постійно проводять психологічні тренінги типу "Не бійся агресора", "Як зберігати спокій", "Не груби у відповідь". Але, на жаль, ці правила не спрацювали у випадку з Владиславом Росляковим, котрий ймовірно і влаштував вибух.


Владислав Росляков: що приховував "керченський стрілок"


В той день він вийшов на перерву і не повернувся. Нічого не підозрюючи, інші також рушили до коридору, аж раптом пролунав вибух.


Як стверджують очевидці в коментарі місцевим ЗМІ, інцидент стався якраз біля турнікетів та металошукачів. Після цього його бачили з рушницею, почав стріляти без розбору.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Від вибуху вилетіли шибки. Тому коли почав стріляти в нас з подругами, ми стали стрибати в вибите вікно. Я порізала руки. А хлопець стріляв нам у спини. Я бігла і бачила, як пацани просто падають, і кров летить всюди. Я бачила, як вбили мою подругу Дашу. Вона бігла поруч, а потім впала і вже не дихала. Там купа моїх друзів!", - зазначає першокурсниця Ольга.


Решта студентів вибігли на шум, аби подивитися, що відбувається, також швидко потрапивши під прицільний вогонь. 67-річна консьєржка Наталія Панікіровська тоді встигла натиснути на тривожну кнопку, буквально за кілька секунд до того, як у передпліччя їй прилетіла куля. Жінці дивом вдалося вижити.


По суті, про самого Рослякова відомо не так вже й багато. Але його знайомі можуть сказати точно: це вже не перший випадок, коли він ставив під загрозу життя людей.

"Він завжди був дуже замкнутим, з першого курсу. Ні з ким не спілкувався, якщо тільки по навчанню щось потрібно. Дивний він був. На парах вічно в кутку сидів. А на першому курсі Влад розпорошив у класі перцевий балончик. Ми ледь не задихнулися", - кажуть однокурсники.

Слідчі з'ясували, що у вересні 18-річний Владислав отримав дозвіл на рушницю 12 калібру, а за кілька днів бійні купив до нього 150 патронів.

За словами однокурсників хлопця, любов до зброї у нього була і раніше - на пари він ходив зі штик-ножем. Не допомогли навіть металодетектори при вході: бомбу він зробив сам і спокійно проніс її у приміщення.

"Він любив військову літературу, історію. Напевно міг щось звідти почерпнути. Та й в інтернеті, незважаючи на всі блокування, можна знайти інформацію, як зробити вибухівку. Було б бажання. Врешті-решт ми ж електрики!", - запевняють очевидці.


Дивіться: теракт у Керчі, свідчення очевидців


Нагадаємо, стало відомо, як можна було уникнути теракту в Керчі.
Як повідомляв Знай.ua, з'явилися свіжі дані про жертв керченського терориста та цікаві факти про нього.
Також Знай.ua писав, очевидці розповіли про теракт у Керчі.