У місті Болград Одеської області 59-річний чоловік здійснив самоспалення та загинув. Інцидент стався на городі поблизу його будинку.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області. За словами правоохоронців, до чергової частини відділення поліції звернулася дружина померлого, яка виявила його тіло на обійсті.

Жінка також розповіла, що останнім часом її чоловік часто скаржився на важке матеріальне становище родини. А того зловісного ранку вийшов на подвір'я та довго не повертався. Не дочекавшись чоловіка, жінка вийшла з хати, щоб з’ясувати де він, та знайшла чоловіка вже мертвим.

"Поряд з тілом загиблого співробітники поліції виявили каністру з бензином і сірники. Попередня причина смерті чоловіка – самогубство", – розповів начальник Болградського відділення поліції Сергій Зайков.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За фактом умисного вбивства, з приміткою самогубство, наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Остаточну причину смерті потерпілого буде встановлено після отримання результатів експертизи. Слідство триває", – підсумували у поліції.

Нагадаємо, 5 листопада 1968 року український дисидент та борець за свободу Василь Макух здійснив акт самоспалення на Хрещатику у Києві на знак протесту проти окупації Чехословаччини радянськими військами.

Як повідомляв портал Знай.ua, у центрі Сімферополя активіст кримськотатарського походження облив себе горючою рідиною, а потім підпалив. Перед цим він заявив, що "здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади". На щастя, поруч було чимало людей, вони одразу почали гасити одяг учасника мітингу.

Також Знай.ua писав, біля будівлі Міністерства оборони України у Києві доброволець АТО підпалив себе на знак протесту. Він вимагав, щоб права усіх бійців, які воювали на фронті, були рівними за законом.