У Полтаві в школі №22 вибухнула стоматологічна установка, в результаті чого контуило маленьку дівчинку. Про це в понеділок, 12 листопада, повідомляє ТСН , з посиланням на начальника департаменту охорони здоров'я Полтавської міської ради Сергія Котова. Котов розповів, що в школі стояло застаріле обладнання, ще радянського зразка, де компресор під тиском даючи воду, яка міститься в спеціальній пляшці, дозволяє обробляти зуб. Пляшка вибухнула і травмувала дитину – 10-річна школярка отримала контузію.

Чиновник пообіцяв, що департамент охорони здоров'я займеться цією проблемою. У момент вибуху В стоматологічному кабінеті перебували лікарі, медсестра і маленька пацієнтка. Як повідомляється, медсестра теж постраждала і попала в лікарню разом з дівчинкою. У школярки діагностували баротравму. Сергій Котов додав, що батьки постраждалої не висували жодних претензій до лікарів.

Як раніше повідомляв “Знай.uа“ , в Києві жінка померла в стоматологічному кріслі. Інцидент стався на вулиці Воздвиженська, 16 –А.

За попередніми даними, смерть могла викликати алергія на знеболюючий препарат.

"У стоматологічному центрі раптово померла жінка, 1970 року народження. Попередня причина - реакція на анестезію", - зазначили очевидці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Джерело не уточнює, в якій саме установі сталася надзвичайна подія, однак згідно з даними онлайн-карти Києва, за вказаною адресою розташована стоматологія "Доктор Майя".

Також ми писали, що після смерті пацієнтки популярний анестезуючий препарат потрапив в категорію заборонених ліків в Україні .

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила реалізацію та використання лікарського засобу "Артифрин-Здоров'я Форте" на підставі інформації про летальний випадок внаслідок його використання.

Відповідне розпорядження оприлюднене на сайті Держлікслужби.

"Тимчасово забороняю реалізацію і застосування лікарського засобу "Артифрин-Здоров'я Форте", розчин для ін'єкцій... виробництва ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", Україна", — йдеться в документі.

"Артифрин-Здоров'я Форте" є препаратом для місцевої анестезії. Зазначається, що рішення про заборону прийнято на підставі повідомлення про летальний випадок при застосуванні препарату.

Також ми писали, що в Тернополі стоматолог вистрибнув з вікна через кредити.