19 січня близько 11:00 поблизу села Червоне Ужгородського району сталася розгерметизація підвідного газопроводу середнього тиску, одразу після якої спрацювала автоматична система аварійної безпеки.

Про це на власному сайті інформує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Через зупинку газопостачання на ділянці в напрямку від Чопа до Берегова без газу залишаються 16 населених пунктів Ужгородського та Берегівського районів, в яких – усього 4 тисячі 298 споживачів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"На місце вже виїхали ремонтні бригади "Закарпатгазу", які працюють над усуненням аварії. Постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації немає. Розгерметизація сталася під землею на шві газопроводу. Одразу після усунення аварії почнеться поступове підключення газу. Про точний час підключення буде повідомлено додатково", – зазначив Москаль.

Нагадаємо, президент Польщі присоромив європейських колег за Газпром: не сказали рішучого "стоп".

Анджей Дуда в інтерв'ю заявив, якщо країни Західної Європи не отямляться і далі підтримуватимуть будівництво газопроводу "Північний потік - 2", це призведе до домінування російського "Газпрому" на ринку. Відтак позиція європейських лідерів, які підтримують цей путінський проект викликає здивування і нерозуміння.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Харківщині виявили "Український Катар": забудьте про високі тарифи на газ. Експерти оцінюють запаси "блакитного палива", які можуть знаходитись у відкритому родовищі. Так, за їх словами у глибинах землі може бути близько 400 мільйонів кубометрів газу. Проте перспективні ресурси родовища можуть досягати вражаючих 3,7 млрд куб. м блакитного палива.