Будівництво "морського чудовиська" – путінського газопроводу "Північного Потоку-2", йде за планом агресора. Тому запустити газопровід планують вже через рік, а саме 1 січня 2020 року. Про це стало відомо зі слів голови Газпрому Олексія Міллера, пише Інтерфакс-Україна. Він заявив про це в інтерв'ю пропагандистам.

"Ми працюємо за планами, які були затверджені з самого початку. План початку поставок газу - 1 січня 2020", - сказав Міллер.

Зі свого боку глава "Роснафти" Ігор Сєчін також заявив, що готовий до роботи будь-якого сценарію розвитку відносин з США.

"Ми в цих умовах працюємо постійно. Управління ризиками - наша робота", - заявив Сєчін.

Нагадаємо, будівництво газопроводу засуджують в США. Так, посол США в Німеччині Річард Гренелл закликав уряд ФРН припинити підтримку "Північного потоку-2". Газопровід дозволить Кремлю отримати величезні суми, які потім підуть на агресію і дестабілізацію ситуації. Крім того, 19 грудня в Сенаті США представили проект резолюції з вимогою до президента Дональда Трампа протидіяти агресії Російської Федерації на море і протистояти побудові газопроводу "Північний потік-2".

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Північний потік – 2 – проект проект магістрального газопроводу з Росії до Німеччини, який хочуть прокласти через Балтійське море в обхід України. Німеччина, Фінляндія і Швеція видала всі дозволи на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". Проти будівництва газопроводу виступили Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, Словаччина, США і Данія. Поява цього газопроводу збільшить залежність ЄС від російського "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС. Україна після запуску "Північного потоку-2" втратить не тільки дохід від транзиту блакитного палива, але й геополітичний важіль впливу.

Нагадаємо, єврокомісар озвучив сумні новини про Північний Потік-2: українському транзиту газу кінець.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Фінляндія взялася за путінську трубу обома руками: плювати на санкції

Також Знай.uа" писав про те, що Україна посунула Росії на газовому ринку: плювок в обличчя сусідів