З'явилася інформація, що Великобританія дозволить людям, в рідкісних випадках, робити щеплення проти коронавірусної інфекції covid-19 за допомогою різних вакцин. Даний процес здійсюватиметься навіть незважаючи на відсутність даних про ступінь імунітету, що забезпечується змішуванням доз.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського інформаційного агентства Reuters.

Вакцинація, фото: NNS
Вакцинація, фото: NNS

Британський уряд заявив, що людям можна зробити поєднання двох щеплень від COVID-19, наприклад, якщо такої ж дози вакцини немає в наявності, згідно з керівними принципами, опублікованими напередодні Нового року.

"Якщо та ж вакцина недоступна, або якщо перший отриманий препарат невідомий, розумно запропонувати одну дозу доступного препарату для завершення графіка вакцинації", - йдеться в керівних принципах.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Вакцинація, фото Pxhere
Вакцинація, фото Pxhere

Мері Рамзі, голова відділу імунізації в Міністерстві охорони Здоров'я Англії, сказала, що це відбуватиметься тільки у вкрай рідкісних випадках, і що уряд не рекомендує змішувати вакцини, які вимагають введення як мінімум двох доз з інтервалом в кілька тижнів.

Великобританія була в авангарді затвердження нових вакцин проти коронавірусу, ставши першою країною, яка надала дозвіл вакцинам Pfizer/BioNTech і AstraZeneca в грудні. Обидві вакцини призначено для введення у вигляді двох ін'єкцій з інтервалом в кілька тижнів, але вони не призначені для змішування разом.

У нових правилах уряду говориться, що "немає доказів взаємозамінності вакцин проти COVID-19, хоча дослідження ще тривають".

Раніше повідомляли, вакцина проти коронавірусу дала побічний ефект: одне лікуємо, інше калічимо?

Як повідомляв Знай.uа, симптоми, перебіг, лікування та поширення covid-19: все, що вдалося з'ясувати вченим в 2020.

Знай.uа писав, Степанов чітко відповів про локдаун в січні, чому не скасують.