Чинний президент України Петро Порошенко заявив, що всі його рішення про призначення одеських губернаторів були помилками. Відповідну заяву з вуст гаранта прозвучало в четвер, 11 квітня в студії програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Порошенко стверджує, що було кілька причин для того, щоб прийняти таке кадрове рішення. Основною з них була та, що Одеський регіон впав у рейтингу українських областей відразу на 8 позицій і на даний момент займає третє з кінця місце".

Варто відзначити, що в цей момент у студії також був нещодавно звільнений голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

"Є інші позиції щодо використання коштів, так як на Одеську область йшло пріоритетне фінансування, в тому числі і на дорожнє будівництво — мільярди гривень. Пан Степанов це знає", - повідомив президент України.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Петро Порошенко вважає, що оцінка роботи влади, яку дали жителі Одеської області на виборах 31 березня, стосується не тільки президента, але і голови облдержадміністрації, адже це "політична посада".

"Більше того, це моя рідна область, і, звичайно, я очікував, що спільного та ефективно організованою роботою ми повинні отримати більший результат. Але це вільне волевиявлення громадян, і я повинен приймати це голосування", - пояснює гарант.

Президент визнав, що всі його призначення голів Одеської ОДА були невдалими.

"Це був і Палиця, і Саакашвілі, і Степанов… Це три помилки по Одеській області", - зазначив Порошенко.

Степанов не став мовчати і зазначив, що пов'язує своє звільнення безпосередньо з результатами першого туру президентських виборів в Україні.

"Інших підстав я не бачу, і заяву про звільнення я, природно, не писав. Дуже дивно це чути, тому що 2 березня Ви були на раді регіонального розвитку, де Ви, в тому числі, говорили про досягнення, економічні досягнення. Люди на виборах не вибирали губернатора, люди обирали президента країни", - пояснив свою позицію Степанов.

Нагадаємо, тепер фура з кокаїном обліплює Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, експерт проаналізував "телефонні дебати" Порошенка і Зеленського.

Знай. ua писав, що у Порошенка прокоментували "чорний ролик" про слугу народу.