У п'ятницю, 25 січня, стало відомо про те, що напередодні у Києві напали на журналістів та правозахисників, які знімали незаконний видобуток піску на Видубичах.

побиття
побиття

Про це розповів координатор проекту "Стоп корупції" Роман Бочкала.

Терміново! Сьогодні список Гандзюк міг поповнитись. Пару годин тому на Видубичах було скоєно напад на знімальну групу...

Geplaatst door Роман Бочкала op Donderdag 24 januari 2019

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами Романа, активістів зустріли "озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з награбованими надрами". Однак шокує перш за все звіряча жорстокість, із якою "охоронці" розправилися із журналістами.

Вони бризнули їм у обличчя газом, повалили на сніг і почали бити. У підсумку одному з активістів вибили зуба, а в оператора - гематома на потилиці та провали у пам'яті.

"Охоронці" розбили вікна і порубали сокирою машину, якою активісти привезли журналістів. В одного з побитих забрали сумку з документами та грошима і поїхали геть", - розповідає постраждалий.

КИЇВСЬКИЙ ПСЕВДОАКТИВІСТ-РЕКЕТИР БУРДА І КО ЗНОВУ ВІДЗНАЧИВСЯ: ЦЬОГО РАЗУ-РОЗБІЙ «Задули» газом, побили та вкрали особисті речі і гроші. Псевдоактивіст Михайло Бурда та його поплічники напали на громадських активістів ГО «Стоп корупції» у столичній промзоні. Стопкорівці зафіксували незаконне вивезення піску на закритій точці ТОВ «Мостобуд». Нещодавно Київрада розірвала із підприємцями договір-оренди, однак, вони продовжують вивозити награбовані надра. У результаті нападу один представник ГО «Стоп корупції» отримав тілесні ушкодження. Активіста забрала карета швидкої допомоги. За словами свідків, нападників було двадцятеро. Вони приїхали на Промислову, 4 на трьох автівках. У столиці оголошено план «перехват».

Geplaatst door Стоп корупції op Donderdag 24 januari 2019

На сайті "Стоп корупції" зазначається, що об'єкт по вулиці Промисловій, 4, на Видубичах мав припинити свою діяльність після того, як Київрада на останній сесії 2018-го року розірвала договір оренди. Однак ця "точка" продовжує працювати та вивозити пісок з території.

У поліції зазначили, що ввели "план перехоплення" для затримання нападників, журналіста госпіталізували до лікарні. Поліцейські затримали сімох осіб, які назвалися охоронцями. Їх доправили до відділку поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за розбій.

За фактом нападу на журналістів у Києві розпочато кримінальне провадження Дії зловмисників кваліфіковано як розбій....

Geplaatst door Поліція Києва op Donderdag 24 januari 2019

Нагадаємо, у Києві випадковий перехожий заступився за жінку під час вуличної сварки подружжя, за що отримав кулю.

Після інциденту постраждалого госпіталізували до лікарні, а стрільця забрали до поліції. Про це 20 січня повідомляє столична поліція, передає ТСН.

Як повідомляв раніше Знай.ua, столицю приголомшив жорстокий інцидент, пов'язаний із побиттям жінки та неповнолітньої дитина "главою" сімейства.

Також Знай.ua писав про те, що вчитель фізкультури, який зазнав нападу батька одного з учнів, повідомив подробиці побиття у сюжеті телеканалу ТСН.