У Чорнобильській зоні відчуження виявили чоловіка, який незаконно виловлював рибу в річці Прип'ять.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

"Встановлено, що незаконний вилов риби на річці Прип’ять здійснив 61-річний працівник одного з місцевих підприємств", - йдеться в повідомленні.

Рибака-правопорушника виявили працівники Чорнобильського відділу поліції під час патрулювання території зони відчуження. У нього при собі було сім сомів, загальною вагою 27 кг.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Чоловікові інкримінують незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом Кримінального кодексу України. За даним фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Згідно з чинним законодавством України одному рибаку дозволено виловлювати не більше, ніж 3 кг риби. За одну незаконно виловлену рибину передбачена певна сума штрафу. Вона залежить від конкретного виду риби.

Варто зазначити, що вчені проаналізували ситуацію щодо тварин, які мешкають в Поліському державному радіаційно-екологічному заповіднику. Відомо, що для дослідження вчені використали камери та датчики руху. Відзначається, що у результаті дослідження звичайна риба була з'їдена десятьма видами ссавців і п'ятьма видами птахів.

І ось, що вчені виявили: три види мишей - польова миша, жовтогорла миша, миша-малютка, а також два види птахів - сойка і звичайна сорока. Також камерам вдалося зафіксувати єнотовидного собаку, східну нирку, звичайну видру, вовка, ворону і орлана-білохвоста. Вчені розповіли, що дослідження показало неймовірне багатства природи у Чорнобильській зоні відчуження.

Нагадаємо, що в Україні "чорнобильцям" подарували рік бюрократичних страждань.

Як повідомляв портал "Знай.ua", через 10 годин після аварії: як живе остання людина, народжена в Прип'яті. Дитина з'явилася на світ 26 квітня 1986 року в 11:45 ранку – через десять годин після початку подій на Чорнобильській АЕС.

Також "Знай.ua" писав, що в Чорнобильській зоні відчуження розпочалася лісова пожежа. Загорілася суха трава, площа займання становила близько 5 га. Пожежу гасило 18 рятувальників. Вони залучили 3 одиниці техніки.