На розі Виконкомівської і Паторжинського розташувався старий двоповерховий будинок. Колись в ньому жили люди , але вже кілька років будівля стоїть покинутою. А за останній місяць взагалі став покриватися тріщинами.

Кілька днів тому будівля обрушилася, зараз робітники розбирають завали. Про це повідомляє "Інформатор".

Надія Лишва - начальник управління з питань культурної спадщини, сказала, що зруйнована будівля не була пам'яткою архітектури або історії. Вона руйнувалася через просідання грунту. Кілька тижнів тому на ній з'явилися тріщини, а зараз і зовсім обвалився фасад. Залишки будівлі прибирають, а на її місці збираються побудувати нове сучасне приміщення. Влсники планують ще й відреставрувати сусідній будинок номер 17.

Житель вулиці, на якій був розташований будинок, розповів, що сусідство з цим будинком приносило йому багато неприємностей. Сергій розповів, що там постійно ошивались бездомні, які випалювали кабелі або вживали там наркотики. Поруч з будинком часто знаходили шприці. До того ж з боку будинку в сусідні будинки бігли пацюки і таргани.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Представник власників ділянки розповів, що місце огородять парканом. Таким чином убезпечивши жителів. Через два робочих дні планують ліквідувати наслідки обвалу. Власник на місці будинку планує звести багатофункціональний комплекс Art House з кабаре, комерційними площами і житловим сектором. Це ще одна детель в пеертворенні центру міста і позбавленні його від аварійних будівель.

Інвестори хочуть створити на місці будинку цікаву архітектурну середу і зробити цю територію зручною для проживання. На містобудівній раді проект отримав схвалення архітекторів. Завдяки новим будівлям, центр Дніпра, більшу частину якого займають старі аварійні будівлі , стане приємним місцем для життя і проведення часу.

Нагадаємо, що житловий будинок звалився за секунди: рятувальники роблять все можливе.14 людей врятовано - інші досі перебувають під завалами.

Нещодавно "Знай.uа" повідомляв, стихія не питає: історична будівля перекочувало з США в Канаду

"Знай.uа" писав, вирішилася доля самого скандального і кривавого будівлі Києва