Державне бюро розслідувань розкрило нову схему обману. Виявляється, що через Львівську митницю незаконно привозили автомобілі. Спочатку зловмисники привозили елітні автомобілі без митного платіжу, а потім за підробленими документами продавали їх.

Відомо, що в такій "розумній" схемі обману брали участь львівські митники. За яким принципом вони "прокручували" це?

По-перше, машини преміум-класу ввозилися на територію нашої держави чи за документами дипломатичних представників, або в режимі тимчасового ввезення. В даному випадку митний платіж не проходив.

Потім фальсифікували документи щодо митної вартості та походження машини. Також на СТО підробляли номери, а потім на території України продавали готове, "безпроблемне" авто.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Погоріли митники на ввезенні елітного Мерседеса, який повинен був поповнити бюджет держави на 658 тисяч гривень.

На даний момент проходять обшуки на митниці і встановлюється скільки автомобілів були незаконно ввезені до України, і який збиток був нанесений державі.

Відомо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження. Зловмисникам інкримінують статтю 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою та службовим становищем).

Нагадаємо, з метою спрощення підтвердження відповідності евроблях екологічним нормам при митному оформленні та першій реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації.

Як раніше повідомляв Знай.uа, через корупцію на митниці Україна втрачає колосальні гроші. А це більше чотирьох мільярдів євро щороку. Схема обману проста - на товари, які ввозять в Україну, в момент реєстрації на митниці змінюють маркування, наприклад, парасольки перетворюються на зубочистки.

Знай.uа писав, у Верховній Раді України готують нововведення щодо розмитнення евроблях. Що це за закони і кому вони будуть корисні? Відомо, що такі нововведення поліпшать положення з евробляхами і їх власниками.