21 лютого стало відомо, що лідер організації
"Радянський центр" Віктор Марченко став главою збирательной комісії. Але вже в кінці дня, у приміщенні виборчого округу № 24, він склав свої повноваження. Про це повідомляє "Інформатор".

Варто відзначити, що Віктор Марченко в місті Дніпро відомий тим, що в 2014 році він організував у місті ряд проросійських мітингів з прапорами СРСР і Росії. В ході одного з них учасники підняли прапор РФ біля будівлі міськради Дніпра. Тоді Віктор Марченко, який був лідером організації, сказав, що Дніпропетровськ – це південна столиця Російської імперії.

У соціальних мережах городяни одразу ж стали берно обговорювати призначення Віктора Марченка і обурюватися з цього приводу. Вдень нардеп Сергій Каплін, від якого Марченко і був поданий у члени окружної комісії, що лідера "Радянського центру" вирішили зняти з посади. Новою головою виборчої комісії стане один із засновників "Євромайдан-Дніпро" Костянтин Аксютін.

Близько 20:00 в Індустріальній районній раді на проспекті Слобожанському повинно було відбудуться засідання виборчої комісії, але його перенесли на 22 лютого на 18:00. На засідання прийшли й активісти організації С14.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У приміщенні виборчого округу № 24 між активістами і Марченко почався конфлікт. В результаті Віктора Марченка побили. Після цього він склав свої повноваження і пішов з поліцейськими.

Активіст С14 – Святослав, розповів, що активісти приїхали сюди, щоб не дати Марченко стати головою виборчої комісії. Після того, як він склав свої повноваження вони хотіли передати його СБУ. Зараз Марченко затриманий поліцією , щоб установити особистість. Але СБУ вважає, що немає достатніх підстав для його затримання. Також Святослав сказав, що вони і далі будуть працювати в юридичному напрямку, підемо в СБУ і напишемо декілька запитів, щоб подивитися, що нам скажуть.

Нагадаємо, що росіянок засудили до довічного ув'язнення за сепаратизм

Нещодавно "Знай.uа" писав, на Медведчука завели справу за державну зраду і сепаратизм

"Знай.uа" повідомляв, що підозрюваного у сепаратизмі депутата відпустили. Може скоро нагородять орденом?