Останні пару тижнів лікарі обговорюють можливе закриття лікарні №8 у місті Дніпро. Вона працює вже більше 30 років. 22 лютого, о 10:00, співробітники лікарні, її пацієнти і просто небайдужі громадяни прийшли на мітинг під обласною радою.

На проспекті Поля зібралися десятки протестуючих. Про це повідомляє "Інформатор".

Лікарня №8 – це вузькопрофільна клініка обласного рівня, яка працює цілодобово. Крім консультацій вона надає ургентну офтальмологічну і щелепно-лицьову допомогу. Кожен день в лікарні виконують близько 30 планових операцій. Там функціонують офтальмологічне, лор та анастезіологичне відділення. Також на базі лікарні працює відділення дитячої щелепно-лицьової хірургії. Саме в цій лікарні роблять складні операції, які не можуть виконати в інших лікарнях міста та області.

Ганна Гармаш, операційна медсестра розповіла, що лікарня щодня проводить десятки найскладніших операцій, працює з тяжкими пацієнтами, тому місто не може залишитися без такої важливо допомоги. Вона каже, що об'єднувати лікарню з онкоцентром не можна, тому що інфекційні захворювання можуть виявитися смертельними для онкохворих. Крім того, люди можуть залишитися без роботи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

На мітингу розгорнули плакати з такими гаслами: "Захворів-застрілися", "Дякую за підтримку", "Не дайте похоронити себе живцем" та інші.

Нагадаємо, що протестує медична система: в соцмережах відреагували на "повстання лікарів".У вівторок, 19 вересня, біля будівлі Верховної Ради зібралися медики та представники медичних профспілок, які виступають проти медичної реформи.

Нещодавно "Знай.uа" повідомляв, що манноза: медики знайшли дешевий засіб лікування раку.Всього одна біодобавка здатна уповільнити розвиток деяких видів раку та поліпшити ефективність їх лікування. Так вважають шотландські вчені після того, як провели серію випробувань на гризунах, повідомляє BBC.

"Знай.uа" писав, медики радять жінкам відмовитися від солі і ось чому.