З життя пішов народный артист України, лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України ім. Чайковського композитор Левко Миколайович Колодуб.

Цю інформацію повідомляє Міністерство культури

На момент смерті Колодубу було 89 років.

Композитор Левко Колодуб

"Метр залишив після себе багату творчу спадщину: безліч симфонічних та оперних опусів, балети, мюзикли, концерти для різних інструментів, вокальну музику. Особливе місце в його творчості посідає Тарас Шевченко, на основі віршів з "Кобзаря" і під впливом ілюстрацій до нього, Лев Миколайович створив симфонію-думу "Шевченківські образи", оперу "Поет" про життя Кобзаря" йдеться в повідомленні

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Міністерство культури України висловило глибокі співчуття рідним, близьким, колегам і всієї художньої громадськості.

Лев Миколайович Колодуб народився 1 травня 1930 року в Києві. Він поєднував активну композиторську творчість з педагогічною та громадською діяльністю. Очолював правління Музичного фонду України (1984-1995), був президентом Асоціації діячів духової музики України Національного всеукраїнського музичного союзу (1991), головою Київської організації Спілки композиторів України (1995-1999). Лауреат Шевченківської премії 2010 року.

Нагадаємо, померла знаменита модельєр і фотограф, родом з Італії, Марелла Аньєллі Караччоло. Вона померла на 92-му році життя у своєму будинку в Турині. У виданні уточнили, що Аньєллі останнім часом часто хворіла, і її здоров'я поступово погіршувався. Похорони будуть закритими.

Аньєллі народилася у Флоренції 4 травня 1927 рік. Батько її вів своє походження з шляхетною і дуже шанованою неаполітанської сім'ї. Красуня Марелла отримувала освіту в Парижі (Paris), там же вона почала цікавитися модою.

Раніше портал писав, що німецький кутюр'є, стиліст і фотограф Карл Лагерфельд помер у віці 85 років, повідомляє Le Figaro у вівторок, 19 лютого.

Також "Знай.uа" повідомляв, що мати Децла розповіла, чому насправді помер реп-виконавець.