Часто у вас виникали ситуації, коли на прохання зупинитися на зупинці, водій продовжував рух?

Ми розповімо одну цікаву історію, яка допоможе вам в таких ситуаціях. Звичайно не дуже приємно виходити не там, де тобі потрібно. Особливо, якщо ти заплатив за проїзд. І більш того, якщо ви пенсіонер або по якійсь іншій причині вам складно йти пішки цілу зупинку, а вони бувають не маленькі.

Тернополянин потрапив в таку ситуацію. Одна з пасажирок попросила водія зупинитися. Останній звичайно ж виконав прохання пасажира. Наш герой теж хотів вийти. Деякі люди вийшли, водій закрив двері і поїхав. Хоча пенсіонер не встиг вийти. Зрештою, чоловік проїхав свою зупинку і йому довелося йти пішки.

Що про це говорить закон?

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Відомо, що ви оплачуєте послугу. А значить вам повинні надати її в повному обсязі. Припустимо, на дорозі ведуться якісь роботи або величезна пробка. Водій може поїхати іншим шляхом. Так бувало не раз. А це вже порушення. Так як маршрутка повинна рухатися тільки так, як вказано на карті. Те ж стосується і зупинок. Якщо водій не почув ваше прохання про зупинку або дуже швидко закрив двері і ви її проїхали, то це теж порушення ваших прав.

Що робити?

Ви можете звернутися до адвоката, що і зробив житель Тернополя. Правозахисник вже подав позов до суду, щоб той відшкодував моральний збиток у розмірі 70 тис гривень. Суд схвалив позов, але зменшив суму виплат до 15 тис гривень. Така приємна грошова винагорода за пропущену зупинку.

Нагадаємо, українців очікує справжня революція. Зовсім скоро на дорогах країни зникнуть маршрутки.

Як раніше повідомляв Знай.uа, водій для економії часу сходив по-маленькому прямо в салоні маршрутки.

Знай.uа писав, неадекватний водій жорстко поглумився над маршруткою.