У вівторок, 30 квітня з життя пішов зірка українського баскетболу Зураб Хромаєв. Він був уславленим тренером національної збірної України та екс-президентом Національної федерації баскетболу України.

Зураб Хромаєв помер на 73-му році життя після важкої хвороби. Незадовго до смерті Хромаєв скаржився, що постійні стреси в роботі спортивного функціонера спровокували розвиток цукрового діабету.

Зураб Хромаєв

Невістка Хромаєва, популярна українська телеведуча Маша Єфросиніна опублікувала зворушливе відео, присвячене видатному тренеру.

Сегодня не стало выдающегося человека. Великого тренера, и одного из самых мудрых людей, которых мне доводилось знать... Человека, который навсегда войдёт в историю баскетбола, как украинского так и советского. Человека, который заложил в своём сыне самые высокие моральные ценности и воспитал в нём достойные восхищения принципы!! Зураб Майранович Хромаев, дорогой наш дедушка, спасибо Вам за мудрость и человечность. Вы навсегда останетесь примером для ваших внуков и молодых поколений в спорте! Знаю, как вы не любили уныние, поэтому публикую этот ваш фирменный бросок- в подтверждение того, как нужно любить жизнь и своё дело! А Мы любим вас. Покойтесь с миром.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
Geplaatst door Masha Efrosinina op Dinsdag 30 april 2019

"Знаю, як ви не любили смуток, тому публікую цей ваш фірмовий кидок - підтвердження того, як потрібно любити життя і свою справу!" Маша Єфросиніна

Нагадаємо, спортивну кар'єру Хромаєв почав у луганській команді "Автомобіліст". У 1970 році в скарбничці досягнень спортсмена вже було звання чемпіона України, ще через рік Хромаєв став срібним призером Спартакіади України та бронзовим призером чемпіонату СРСР (СКА "Київ").

У якості тренера Хромаєв працював з командами ЦСКА (Москва), "Будівельник" і СКА "Київ", збірними України та СРСР, брав участь у становленні Федерації баскетболу незалежної України. Залишив пост президента федерації 2007 році станом здоров'я.

Зураб Хромаєв

Раніше ми писали, що у неділю, 28 квітня у Росії помер відомий авіаконструктор Генріх Новожилов - творець двох літаків Ільюшина. Цю інформацію повідомляє джерело в авіабудівній галузі, передає ТАСС.

Нагадаємо, що у неділю, 28 квітня, стало відомо про смерть колишнього американського сенатора-республіканця Річарда Лугара. Він помер у США у віці 87-ми років. Про це повідомляє Рoliteka з посиланням на офіційний сайт науково-дослідного інституту Центр Лугара.

Як повідомляв раніше Знай.uа, 2019 рік ознаменувався смертями багатьох зірок шоу-бізнесу, і цей список продовжує поповнюватися відомими особистостями.

Також Знай.uа писав про те, що померла учасниця численних міжнародних змагань у складі національної збірної України з боксу Юлія Лясота.