У Вінницькій області машина з тонною хімічно-небезпечної речовини "Нурал B" перекинулася. Інцидент стався у неділю, 9 червня. Хімікати витекли в приток річки Рось.

За 10-12 години хімікати можуть досягнути Київської області, повідомляє прес-служба Білоцерківської районної адміністрації.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"В селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області сталася аварія. Під час транспортування 1 тони інсектициду "Нурал B" автомобіль перевернувся в притоку річки Рось. На території Погребищенського району загинула риба та інші мешканці водойм! Через 10-12 годин інсектицид досягне Білоцерківщини! Звертаємося до усіх мешканців з повідомленням про заборону вилову риби, купання та випасу худоби в акваторії річки Рось", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також повідомили, що у місті Біла Церква о 23:00 перекриють воду. Водопостачання відновиться після проведення досліджень води.

Через інцидент зібрали екстрене засідання штабу з надзвичайних ситуацій у Білій Церкві. Журналістам заборонили заходити в приміщення, де відбувалося засідання. Засідання тривало близько години. Однак відомо, що хімічно небезпечну речовину викрали на складах одного з сільськогосподарських підприємств.

Зазначимо, що інсектицид – це хімічні препарати для захисту рослин від шкідливих комах. Тривалість дії на рослинах або в організмі тварин триває від одного дня до кількох років. Може завдати шкоди організму людини.

Нагадаємо, що вчені назвали найнебезпечніший косметичний засіб: рівень хімікатів зашкалює.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що кривава сутичка у Львові: імпульсивний пішохід ледь не відправив водія на той світ

Також портал "Знай.ua" інформував, що канцерогени, хімікати і хронічні хвороби: Кличко благословив завод, який труїть киян.