Український представник політичної підгрупи ТКГ в Мінську Роман Безсмертний розповів про анонсовані подробиці безстрокового перемир'я на Сході.

Про це повідомлялося на брифінгу 18 липня в головному офісі президента України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Уперше в документі зазначено, що забороняється будь-яке ведення вогню. Наступне, передбачено відповідальність осіб за відкриття вогню. А також передбачена публічна заява сторін про припинення вогню. Тобто сторони публічно беруть на себе обов’язок не вести вогонь впродовж неозначеного періоду", - сповістив український політик.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Судячи з його слів, українська сторона сподівається, що термін припинення вогню буде "максимальним або назавжди", щоб можна було виконати належні роботи, в число яких входить і ремонт мосту на КПВВ Станиця Луганська.

У свою чергу Безсмертний зазначив, що обидві сторони домовилися приступити до робіт по організації розведення військ на інших ділянках. Про це було домовлено ще у 2016 році. І тим самим це стосується населених пунктів Золоте і Петровське. Крім цього, також було погоджено припинити подальше мінування територій навколо.

Нагадаємо, що оголосили безстрокове перемир'я на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський помститься Путіну за російські паспорти на Донбасі.

Також портал Знай.ua писав, що ад Донбасу повернувся під мирне небо.