У суботу, 27 липня, в південноафриканській столиці Кейптаун трагічно загинув 44-річний турист з України.

Вбитим виявився Іван Іванов, який сам йшов по туристичній стежці в національному парку "Столова гора" до гостьового будинку в Хаут-бей - передмісті другого за чисельністю міста ПАР Кейптауна, повідомляє портал IOL. Найімовірніше, причиною нападу стало пограбування – убивці зазіхнули на наплічник та інші особисті речі загиблого.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На 44-річного українця 27 липня напали троє зловмисників, повідомляє портал IOL. Чоловік чинив опір, зав'язалася бійка, в результаті якої Іванов отримав кілька ударів ножем в груди. Потерпілий помер на місці події від втрати крові.

Пізніше закривавленого бандита помітив місцевий житель, який звернувся в правоохоронні органи. Співробітники поліції дуже швидко затримали нападника. На допиті злочинець зізнався в скоєному і сказав, де було заховано тіло.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Посол України в ПАР Тарас Кузьмич розповів подробиці цього жорстокого вбивства.

"Це було пограбування, зазіхнули на рюкзак туриста, який він не захотів віддати, спробував боротися, і тоді його двічі штрикнули ножем в груди. Наш співвітчизник стік кров'ю. Що дивно, напад стався в досить людному місці недалеко від парковки серед білого дня. Це безпечний маршрут, який часто відвідують туристи, тут виходять гарні фото. Але, звичайно, в країні високий рівень злочинності, потрібно бути обачним", - сказав посол в інтерв'ю виданню "Страна".

За його словами, по гарячих слідах затримали місцевого жителя, 23-річного Синаї Мпоселву, кримінальника зі стажем, який знаходиться на достроковому звільненні, а в середу, 31 липня, взяли ще одного нападника.

"Затримати Мпоселву допомогли місцеві жителі, він був в крові, з рюкзаком і мобілкою Іванова", - розповів Кузьмич.

Українська діаспора (в ПАР живе близько тисячі українців) створила петицію проти того, щоб випустити під заставу вбивцю Іванова, що часто практикують в ПАР, яка вважається однією з найбільш кримінально небезпечних країн у світі.

За словами посла, місцева влада дуже серйозно взялися за розслідування вбивства, а наші дипломати обіцяють не дати спустити справу на гальмах.

У свою чергу влада регіону запевнила, що проведе детальне розслідування і висловиле співчуття родині загиблого.

Іванов, за словами посла, працював в аграрному секторі, в ПАР приїхав по бізнесових справах і залишився ще на два дні подивитися околиці. Його дружина Тіна, сини Гліб і Макар та донька Таїсія зараз знаходяться у її батьків в Литві, куди вони приїхали зі Швейцарії, де останнім часом жив і працював Іванов.

Своячка убитого українця, Діна Іванова, розповіла, що Іванов - колишній моряк, крім морської академії в Одесі він отримав юридичну та економічну освіту у Великобританії, вільно володів чотирма мовами.

"Ваня багато подорожував, в ПАР йому сподобалося. Він колекціонував ножі і від них же і прийняв таку жахливу смерть", - розповіла родичка загиблого.

Нагадаємо, в Африці біля берегів Мавританії трагічно загинув одеський машиніст Нікулеско Олег.

Як повідомляв портал Знай.ua, український турист убив батька в Анталії

Також Знай.ua писав, в Україні померла студентка з Африки: такої кількості страшних хвороб лікарі не бачили ніколи