Співголові громадської організації "Батьки SOS" Олені Парфьонової спалили машин. Оперативно-слідча група вважає, що це схоже на підпал.

Інцидент стався під ранок 20 грудня. Про це стало відомо завдяки повідомленням засновниці ГО "Батьки SOS" Олени Бондаренко на своїй сторінці в Facebook.

Бондаренко переконана, що підпал могли вчинити саме з причини її активної позиції щодо припинення фінансових схем в освіті.

Так, Парфьонова боролася з поширенням платних програм в установах освіти, заробляння на батьках шляхом продажу додаткових навчальних посібників та зошитів, з поборами "для ваших дітей" в закладах освіти.

Geplaatst door Olena Bondarenko op Vrijdag 20 december 2019

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У робочій групі з розробки Закону про повну загальну середню освіту ми відстоювали статті, які б нікого неможливим заробітчанство на батьках. Йдеться про десятки мільйонів, схеми з отримання яких вже роками налагоджено в системі освіти. І так, загроза втрати величезних доходів могла призвести до спроб залякати підпалом авто", – пояснює Бондаренко.

Так, погрози на її адресу лунають останні п'ять років, коли вона почала громадську діяльність у сфері освіти, проти корупції у школах.

"Під різними неперсоналізованими акаунтами у фейсбуку мені писали, що ти не безмертна, що в тебе родина, дитина. Але я ніколи не думала, що ці "пусті" слова можуть призвести до реальних дій. Це може бути залякування, щоб я припинила займатися реформуванням шкільництва", – додала активістка.

Нагадаємо, активістка спалила евробляху, звертаючись до Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі спалили мажорне авто соратника Труханова, "надоверялись справах".

Також Знай. ua писав, що хто міг підпалити авто в. о. голови одеської митниці.