Від джерел у західній розвідці стало відомо, що український авіалайнер зазнав катастрофи незабаром після злету з Тегерана внаслідок технічної несправності.

8 січня лайнер "Боїнг 737-800" Міжнародних авіаліній України впав через кілька годин після того, як Іран випустив ракети по американських базах на території Іраку. Такі обставини змусили деяких експертів врахувати версію, що літак був збитий.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

Однак декілька інших джерел в службах безпеки, серед яких один європеєць і один канадець, які попросили не називати їх імен, повідомили, що первісна оцінка західних спецслужб зовсім інша. Згідно з їхніми висновками український літак постраждав через технічну несправність і не був збитий ракетою.

Водночас канадське джерело повідомило, що є докази перегріву одного з реактивних двигунів, які й врахували для надання попередніх висновків.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас
Авіакатастрофа в Ірані, фото: Украина Сейчас

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту: 180 пасажирів на борту

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо