8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після злету. Попередня причина — технічні проблеми лайнера. У мережі з'явилося відео моменту падіння українського літака, який розбився неподалік від аеропорту імама Хомейні.

На відео видно, як літак вдалині різко знижується, а при зіткненні з землею з'являється яскравий спалах. Борт прямував рейсом Тегеран-Київ. За даними видання Al-Hadath, український Боїнг 737 був випадково збитий іранськими ППО. Проте офіційного підтвердження немає. Водночас за версією агентства Tasnim, він зазнав аварії через технічні проблеми, що виникли після злету.

З'явилася інформація, що падіння літака сталося внаслідок випадкового потрапляння ракети. У повідомлення у Strategic Sentinel у Twitter йдеться про те, що "Аль-Хадат заявив, що рейс №Uriaine International Airlines #UIA №UIA № PS752 B737, який злетів у #Техран #Іран, був випадково збитий зенітними підрозділами в місті".

Авіакатастрофа в Ірані, скріншот
Авіакатастрофа в Ірані, скріншот

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
Керівник медичної служби Ірану Пірхасейн Куліванд повідомив про загибель більшості пасажирів літака українських авіаліній.
"Рятувальники навряд чи знайдуть тих, хто вижив, ґрунтуючись на існуючій інформації. Три оперативні групи та два гвинтокрили були відправлені з Тегерана", — заявив Куліванд.

Авіакатастрофа в Ірані, скріншот
Авіакатастрофа в Ірані, скріншот